tiistai 14. joulukuuta 2010

Merlin ja Camelotin teinit


Ensivaikutelmat pettävät aina välillä. Tämän blogin perusteella sitä voi olla vaikea uskoa, mutta minulle ei usein käy niin. Ja taas kävi. Kun tuossa pari vuotta sitten kuulin, että BBC:ltä alkaa sarja teini-ikäisistä Merlinistä ja Artturista, niin mitä muutakaan siitä olisi voinut ajatella ja tehdä, kuin nauraa itsensä tärviölle. Oivoi kaikesta ne teinisaippuasarjoja nykyään kiskookin. Olisi kannattanut tietysti ottaa laskuihin mukaan tuo seikka, että syyllinen sarjaan on BBC, eikä joku epämääräinen jenkkihalppis.

Noh hyvä ystäväni, joka omaa aivan käsittämättömän hyvän maun leffojen ja sarjojen suhteen (eli samanlainen maku, kuin minulla), kuitenkin suositteli sarjaa ja tilaisuuden tullen sorruin tätä sitten kokeilemaan. Ja onnekseni en saanutkaan keskiaikaista teiniangstia suoraan päin naamaa, vaan kyseessä oli kuin olikin laadukas brittisarja. Älä nyt sarjaa miksikään elämää suuremmaksi silti kuvittele, mutta se on a) hyvä ja b) fantasiaa. Ja molemmat nämä seikat ovat nykyaikana varsin harvinaisia, joten yhtälön tulos on varsin positiivinen. Suosittelen kokeilemaan ainakin parin jakson verran.

Jaa miksikö tähän väliin taas kerroin siitä, miten tutkani on täydellisesti feilannut ja hehkutan perään jotain randomia sarjaa? No siitä syystä, että taas välillä joku kotimainen kanava ymmärtää hyvän päälle. Tämä kyseinen sarja nimittäin alkaa Subilla ensi keväänä ja se on hieno juttu. Vähemmän hienoa on, että kanava vertaa sarjaa samantien Harry Potteriin, mutta mistään muualtahan nyky-yhteiskunta ei ole voinut taikuudesta kuulla...

Lopuksi vielä kaksi syytä lisää katsoa sarjaa: Katie McGrath ja Michelle Ryan.

Morgana (Katie McGrath)

Nimueh (Michelle Ryan)
Merlin @ BBC
Merlin @ IMDB
Merlin @ Sub

Joo joo jo kaksi postausta tänään huomasinhuomasin.

2 kommenttia:

  1. Vielä en suostu katsomaan tai uskomaan, sillä laadunhan tuntuu takaavan nykyisin se, että sarjan tekeminen lopetetaan jo viimeistään parin kauden jälkeen. Tällä taisi alkaa jo kolmas kausi Briteissä, joten ei se ehkä kovin hyvä sitten ole...

    VastaaPoista
  2. Tuo on kieltämättä totta, mutta se pätee onneksi lähinnä jenkkisarjojen kohdalla. Muissa maissa hyviä sarjoja pääsee välillä vahingossa saksien ohitse. En tosin ymmärrä vieläkään, että miten Tähtiportti on kestänyt jenkeissä niin pitkään. Poikkeus vahvistaa säännöt?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...