lauantai 7. toukokuuta 2011

Leffaisku: Thor 3D

Eeppinen kasvutarina siitä, miten ukkosenjumala oppi hymyilemään
Taas yksi Marvel lisää isolla kankaalla ja meikäläinen sitä tuijottamassa ylimääräiset lasit nenällä. Olen yrittänyt pusertaa itsestäni jotain mielipidettä irti leffan suhteen, mutta en vain pysty millään venymään sen syvällisempään analyysiin, kuin "Ihan kiva." Ei se huono ollut ja mielelläni sen kyllä katsoin, mutta ei siitä vain irtoa sen enempää. Tätä vaivaa se sama vika, kuin monia muitakin vastaavia eli kyseessä on pelkästään se perinteinen "kuinka kaikki alkoi"-tarina. Suoraan sanottuna siis leffan pitäisi alkaa siitä mihin se loppuu. Kaikista pahin esimerkki tälläisestä tapauksesta on Ghost Rider.

Miksei leffaa voisi tehdä hahmon eeppisimmistä vaiheista ja jättää supervoimien saamiset vaikka parin takautuman kerrottavaksi tai olla vielä hurjempi ja jättää se välistä täysin? Suuri osa yleisöstä mahdollisesti tietää sen jo muutenkin ja lopuista taas suurin osa ei edes välitä. Mitäs jos sovittaisiin, että vasta hahmon viides elokuva saa olla syntytarina? Tai että se on luvallista vain kokonaisen trilogian jälkeen? Syntytarina on yleensä sen verran huono, että hyvä hahmo saattaa jäädä vaille tulevaisuutta, kun lattea aloitus ei sytytä ketään.

Mjölmjöl-vasara
Erm.. Yritetään nyt sisällöstä edes jotain vääntää. Leffa on visuaalisesti sentään erittäin onnistunut aikalailla jokaisessa osa-alueessa. Jumalien panssarit kiiltävät komeasti ja mustapukuiset agentit ovat agentteja mustissa puvuissa. Juonollisesti leffa on hyvin suoraviivainen ja yllätyksetön. En siis ymmärrä mitä JMS on tehnyt kirjoittajatiimissä vai onko herrasta tullut vain liian vanha? Ei! En suostu uskomaan moista väitettä.


Avengers-elokuvan on syytä olla todella eeppinen näiden kaikkien pohjustusleffojen jälkeen. Historiallista on ainoastaan se, että ensimmäistä kertaa sitten Leonin Natalie Portman ei ärsyttänyt allekirjoittanutta missään vaiheessa leffaa.


Ja saakeli, kun Samuel L Jacksonia sai taas odottaa pitkään.

Niin ja se 3D: The Glasses Do (almost) Nothing. 

</rantti>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...