perjantai 20. toukokuuta 2011

Talouspoliittinen Hitler-kortti


Tämän viikon olen aikalailla hyörinyt tuon 500 pisteen näytösprojektin kanssa. Tälläinen pieni projekti varsinkin saa huomaamaan kuinka moneen suuntaan sitä aikaa tuhlaantuu ja kuinka vähän sitä jäljellä jäävää osaa suunnata figutukseen. Omaa laiskuutta siis jälkimmäinen oikeastaan. Metsään en ole menossa kuitenkaan vaan täysin aikataulussa ovat valmisteluni. Hyväähän nämä deadlinet vain tekevät se on jälleen huomattu. Mutta se aikatauluhelveteistä ja päivän varsinaiseen asiaan!

Jos yhtään seuraat figuttelun nettimaailmaa, niin olet varmaan jo kuullut, että on taas se aika kuukaudesta vuodesta, jolloin Games Workshop nostaa tuotteidensa hintoja. Eli on se aika vuodesta, kun warhammeristit uhkaavat villisti ja pyhästi vannovat nousta barrikadeille ja kertovat kaikille miten firma nyt kyllä menee nurin, kun hinnat on niin törkeät, että se on loppu nyt soronookaputjaharakiri.

Aion olla populistisika ja pelata natsikortin aiheesta. Hei camoon ei ole edes se bunkkerikohtaus käytössä tällä kertaa! Tämän siitä saa, kun aiheelle kerran antaa pikkusormen.Kiitokset inspiraatiosta kuuluvat The Back 40K-blogille.

Mutta aihetta hieman vakavammin sivuten, niin GW:llä on +700 tuotetta ja niistä 174 on ilmeisesti saamassa uuden hinnan. Paljon törkeämpääkin voisi olla. Itseäni näistä ei juuri mikään kosketa tällä haavaa. Ainoa mitä olen harkinnut on, että voisi taas yhden battleforcen suippokorville hankkia, mutta vaikka siihen onkin lisää hintaa tulossa, niin en silti ajatellut hamstrata niitä kaappiin odottamaan. Näitä tulevia hintoja on tottakai heiluteltu kymmenissä blogeissa tällä viikolla. Vilkaise vaikka tuosta samasta bäkkäriblogista, jota omana lähteenäni käytin muutenkin. Hintamuutokset ovat myös saaneet blogimaailmassa pyörimään vetoomusketjukirjeen, joka on löytänyt tiensä ihan näihin kotimaisiinkin. Pisteet Janzkille yhteisöllisyydestä. 

Tämä ainainen hinnoista mekastaminen on vain jättänyt jalkohinsa kaikenlaista muutakin firmaan liittyvää hapatusta. GW esimerkiksi yrittää rajoittaa huhuja elikkäs julkaisuvuotoja entistä paremmin tällä tapaa. (Ai onko ne tähänkin mennessä yrittäneet hillitä niitä jotenkin vai?) Huvittavaa on varsinkin se, että firman uusin "julkaisu" eli Citadel Finecast ei kiinnosta hintakikkailun aikana juuri ketään. Eipä silti ei koko julkaisussa oikein mitään pointtia olekaan. Vanhoja figuja osittain uudesta materiaalista ja kalliimpaan hintaan. Whiiii halkean innosta heti huomenna.

Meinasin nostaa esiin häiritsevimpänä jalkoihin jääneenä seikkana erään blogin postauksen siitä, miten hän oli laittanut GW:n eri Facebook-sivuille asiallista kysymystä uuden hinnoittelun syistä ja palkintona tästä oli viestien poisto ja bannaus sivuilta. Kun menin myöhemmin kyseistä tekstiä hakemaan, niin koko postaus olikin poistettu myös blogista. Tästäkös saisi salaliittoteoriitikot hyvin vettä myllyynsä. Täytyypä kritisoida ankarammin, että tulisi lahjotuksi hiljaiseksi. Ei vaan kyllä GW:tä kritisoivia tekstejä on samainen blogi edelleen pullollaan, joten siitä ei kuitenkaan taida olla kyse. Selitys löytynee ihan viestien massasiivouksesta, joka GW-nettitiimin mukaan on tehty, koska kyseistä kitinää oli asiaan littymättömissä paikoissa esimerkiksi maalausartikkeleissa. Kätevää. Ehkä tämä selitys on riittänyt myös bloggaajalle ja vähin äänin poistanut postauksensa nolona. Ei nyt ole niin suuresta rikoksesta kyse, että alkaisin tutkivaa journalismia harrastaa tämän enempää.

Muutenkin workshopin touhuista on bloggailtu viime päivinä niin tiuhaan, että saisin minuuteissa koottua niistä vaikka koko ensi viikon vinkkilistan, mutta enpä kuitenkaan taida. Ompahan vaan taas täysi työ löytää niiden itkuvirsien seasta jotain oikeita aikaansaannoksia vinkattavaksi. Pläh...

5 kommenttia:

 1. GW on ylihinnoitteleva, kapitalistivampyyrimegakorporaatio... ja aion ostaa heidän tuotteitaan jatkossakin, koska pidän niistä ja olen heikko... :(

  VastaaPoista
 2. Totaalinen repeäminen "Wait here is my que card"-kohdasta eteenpäin. :D

  VastaaPoista
 3. Tuo video nauratti siis niin paljon! xD
  Itseäni ei niinkään nuo uudet tulevat menetelmät joita GW tulee tekemään (mm. että ei voi ostaa ulkomailta.. vai oliko raja vain EU:n alueilla? en nyt muista, but anyways) sillä itselläni ei ole ollut tarvetta ostaa muualta kuin lähimmästä warhammereita myyvästä puodista. Myöskään hinnan korotus ei harmita, sitä ne usein tekee.. ainut vaan, että muistan edelleen kun skink skirmisherit oli vain 27e... Oi niitä aikoja :')
  Ainoastaan se huhu asia vähän häiritsee...

  VastaaPoista
 4. Eipä noista tosiaan täällä Suomessa tarvitse olla kovin huolissaan. Tuo myynnin rajoittaminenhan koski lähinnä näitä netin tukkukauppoja, että ne eivät enää saa myydä EU:n ulkopuolelle eli ei vaikuta tänne.

  Ja mitä huhujen rajoittamiseen tulee, niin ilmeisesti lähinnä miettivät entistä tarkemmin mitä kauppojen pampuille kertovat etukäteen. Tämä johtuu tästä tuoreesta Dark Eldar-lentsikasta, koska he saivat kuvan siitä etukäteen noiden muiden tuoreiden julkaisujen yhteydessä ja yksi kauppias epähuomiossa latasi myös sen nettiin muiden mukana.

  Tämäkös GW:tä ärsytti, koska vuotanut kuva kiinnosti kaikkia enemmän, kuin uudet julkaisut :D

  Tuskin tuo nykyistä huhumyllyä kauheasti hidastaa.

  Mitä hintoihin tulee, niin itse olen todella vääristyneessä mielentilassa, koska nykyiset muoviboxit tuntuvat aina vaan hirmu halvoilta, kun harrastuksen alussa raapi epätoivoisesti rahaa metalliblistereihin, että saisi edes joskus tarpeeksi figuja yhteen ryhmään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...