torstai 4. marraskuuta 2010

500 pisteen edestä tuskastelua ja kitsastelua

 Kuulin edellisenä päivänä kuiskauksia, että ensi viikolla saattaisi olla pieni turnaus kaveriporukassa. 500 pistettä ja mukana omien suippokorvien lisäksi ilmeisesti örkit, 'nidit ja tau. Tottunut jo ajatukseen että "pienet pelit" tarkoittavat 750 pistettä ja nyt kun on yrittänyt karsia joukkoa entistäkin pienemmäksi, niin alkaa todella huomaamaan kuinka ahdistava pistemäärä moinen on. Jos haluan yhden vaivaisen transportin armeijaani, niin se vie 1/5 pisteistäni. Tuskastuttavaa. Voi Wave Serpentti kuinka hintavava typy olet.

Huomasin myös, että olen ihan liian tottunut laittamaan armeijaan ensimmäiseksi wave serpentin, jolla tungetaan joku ryhmä suoraan vastustajan kurkkuun mahdollisimman nopeasti. Eli yleensä se tyypillinen Dire Avenger-ryhmä bladestormin kera, mutta sehän olisi reilusti yli puolet pisteistä tämän kokoisessa pelissä. Ei tule mitään. Tästäkin huomiosta huolimatta lähdin ensimmäistä versiota vuolemaan samalla kaavalla. Itsepäistä, mutta ainakin tiedostetun itsepäistä.

# HQ
Farseer, Doom, Singing Spear [83p]

# Troop
Storm Guardians x10, flamer x2, Warlock, Destructor, Singing Spear
+ Wave Serpent, Twin-linked Shuriken Cannons, Spirit Stone, Shuriken Cannon.
[245p]

Guardian Jetbikes x3, Shuriken Cannon [76p]

Guardians x10, Scatter Laser [95p]

Yhteensä 499 pistettä.

Ainakin lista on todellista Ulthwéa ja siitä pitää taputella itseään selkään. Kaksi psyykkeriä ja kolme erilaista ryhmää guardiaaneja. Kaunista, mutta se kirottu yksi piste vajausta. Uusiks meni! No hyvä on ei sen yhden pisteen takia, mutta kyllä tuo vähän pieneltä jotenkin tuntuu varsinkin kun vastustajat ovat varsin hordeisia. Pitäisiköhän tässä jopa tarttua niin käsittämättömään ratkaisuun, että tekisi... footdar-listan? Näin pieni peli myös houkuttelee kaivamaan Support Weapon Batteryn naftaliinista tulitueksi. En tiedä sulattelen tätä nyt taas aikani. Pari muutakin selkeää ideaa onneksi jo muotoutumassa.

4 kommenttia:

 1. Ihan mukavan oloinen peruslista missä ei ole sitä min/maxattua über banaania. Necroneilla ja marsuilla vasta se 500pts lista onkin hauska tehdä, sinne saa...tuota... lordin ja pakolliset kaksi trooppiryhmää ?...sad...mutta dark eldareilla onkin jo jännää ! Wych raiding party mm.500 pts olis aika hauska eikä mikään mahdoton toteuttaakaan! 15-25 wychiä, succubus, kuljetusvimpaimet ja ehkä jotain pientä riippuen ryhmäkoista.

  - Zombie

  VastaaPoista
 2. Kiitos vain. Mukava kerrankin ylipäätään saada kommentteja armeijalistaan tänne. Tosin et ole tainnut banaania hetkeen saada kurkkuusi, sillä kyllä tuo tri-fleikka-ryhmä on aika julma temppu kuitenkin. Mutta kiva jos näyttää kiltiltä ja viattomalta ;)

  VastaaPoista
 3. Eka visiitti täällä! Hieno blogi sulla... Mukavan vaihtelevaa raportointia :) Varsinkin lautapeliarvostelut on mukavaa extraa. Niitä lisää. Army listiä en osaa arvostella, ku pelaan Marineilla, eikä ole kokemusta Eldar puolelta...

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa! Ja samat sanat sinulle omasta blogistasi. Kaikki eivät ehkä jaksa arvostaa, että lennellään aiheissa laidasta toiseen, vaan haluaisivat kuulla vain hammereista, mutta omapa on ongelmansa. Uskoisin, että figupelaajilla kuitenkin on kummasti muitakin yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuin pelkät figut. Takuulla lautapeleista kirjoittelen lisää, kun tilaisuuksia tulee.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...