tiistai 23. marraskuuta 2010

Maastoon piirretty viiva

Tämä kuva ei nyt kyllä ole kovin hyvä lähtökohta suippokorvilleni
Games Workshopin kotisivut juhlivat synttäreitään tuossa aiemmin tänä vuonna ja muun biletyksensä ohessa sujauttivat myös nettisivuille yhden scenaarion kullekin "isolle" pelille eli Lotrille, Faballe ja 40k:lle. Luonnollisesti lähinnä tämä viimeinen kiinnosti itseäni. Päätinpä nyt kaivaa kyseisen tehtävän esiin tuolta sivujen kätköistä, koska peliporukkani kerran yrittää saada uutta vauhtia tähän harrastukseen.

Warhammer 40.000-scenaarion nimi on The Dividing Line (pdf) ja sen ideana lyhyesti on, että maastoa halkoo voimakenttä, joka jakaa pelikentän ja pelaajien armeijat kahtia. Voimakenttää ylläpitävät tornit on kuitenkin mahdollista tuhota ja näin heikentää ja lopulta jopa sammuttaa kenttä kokonaan.


Suunnitelmani The Dividing Linen hyödyntämiseksi on hyvin yksinkertainen: Neljä pelaajaa samaan pöytään kahtena joukkueena. Samalla puolella olevat aloittavat luonnollisesti samasta laidasta pöytää, mutta (voima)kenttäpuoliskot arvotaan. Juu juu tämä sotkee pelin ideaa ja scenaarion tasapainoa ja muuta vastaavaa hieman, mutta kaikki sellainen huttu on nyt täysin sivuseikka. Tarkoitus on vain tarjota porukalle (toivonmukaan) innostava peli ja myös tilaisuus useammalle pelata samaan aikaan. Mikä on kansan mielipide?

Lassi? Tero? Pasi? Tuomas? ..muut? Turkulaiset vahvistukset? Juho? Antti? Tuomas^2?
Muutkin kuin oman peliporukan jäsenet saavat tietysti ideaa kommentoida täysin vapaasti. ..jos ette sitä muuten tajunneet.

8 kommenttia:

 1. Hmm...elikkä 2 vs 2 mutta kenttä jaettuna voima kentällä kahtia, voisihan se olla tosiaan mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 2. Hoo, kuulostaa hauskalta.
  Miten tuo voimakenttä sitten oikein käytännössä vaikuttaa?

  VastaaPoista
 3. Tuolla PDF:ssä on kyllä säännöt yksityiskohtaisesti selostettuna, mutta käytännössä siis kenttää halkoo läpäisemätön seinä, kunnes torneja aletaan pistää palasiksi. Hyvä tilaisuus siis pieneen rakenteluunkin.

  VastaaPoista
 4. Kannatetaan tämän skenaarion yhdistämistä moninpeleihin. Ainakin kokeillaan.

  VastaaPoista
 5. Elikkä elikkä Sunnuntaina joku yhteispeli tältä saralta millaiset tiimit sitten olisi sopivat varsinkin jos minä tuon Kaaoksen niin joukkueiden parittaminen voi olla inan vaikeaa, tosin yksi asia mikä iski juuri tätä kirjoittaessa mieleeni oli että jos se olisi Orc & Chaos vs. Eldar & Tyranids niin sitten voisi ajatella että Eldarit ohjaavat psyykkisesti niitä nidejä tai jotain tän tapasta. (Kuulostaako järkevältä kellekkään?)

  VastaaPoista
 6. No ainakin se että ne tekee sen psyykkisillä voimilla on hivenen hassua, koska tyranidien läsnäolo sumentaa psyykkereiden yhteyttä warpiin ja siten heikentää/estää niiden voimia.

  VastaaPoista
 7. No sanoisin, että turha stressata tiimejä. Noilla neljällä vaihtoehdolla kun tahtoo joka tapauksessa tulla vähän epämääräisiä joukkueita, joten mielestäni ne voi sitten samantien vaikka arpoa, ja hankkia fluffista päänsärkyä vasta sen jälkeen. Se kun iskee joka tapauksessa :D

  VastaaPoista
 8. Agreed. Mielestäni se arpominen olisi hauskin ratkaisu. Fluffia voi sitten miettiä jälkikäteen, kyllä sitä jonkin kaninkolon ja porsaanreiän kautta löydetään joku "älykäs" selitys.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...