lauantai 20. marraskuuta 2010

500p Miniturnaus kaveriporukassa osa 2


Taas tuli tiistaina pelailtua ja tällä kertaa vastassa oli Tau. En ollut ikinä ennen pelannut for-the-greater-goodia vastaan. En kertaakaan missään edikassa, koska kukaan ei ole moisilla pelipiirissä pelannut. Etukäteen ajattelin, että hätäkös tässä kyllä nuo tuosta jyrätään, mutta pelin haasteellisuus nousikin varsin jyrkästi heti alkuun.

Farseer, Guide
Guardians x11, Shuriken Cannon
Guardian Jetbikes x3, Shuriken Cannon 
Warp Spider x5 
Support Weapon Battery, Shadow Weaver
Night Spinner

Tau (Upgradeja ei listattuna):

Tau Commander Shas'el
Tau Crisis Suit Shas'Ui
Tau Crisis Suit Shas'Ui
Fire Warrior x12
Fire Warrior x12


Mission: Annihilation
Deployment: Pitched Battle

Voitin aloituksen ja rehvakkaasti asettelemaan joukkoja valmiiksi syöksymään heti aseet laulaen kohti vastustajaa. ...paitsi, että noppajumalat ovat minua vastaan! Tau varastaa aloituksen! Suitti ilmestyy kuin tyhjästä Night Spinnerini viereen ja sitä kohti lentää kourallinen kutosia. Tuijotin pöytää epäuskon vallassa ainoan tankkini räjähtäessä atomeiksi jättäen jälkeensä vain valtavan kraaterin. Lisäksi menetin yhden jetbiken ja Warp Spiderin.

Kill points: 1-0

Yritin epätoivoisesti toipua järkytyksestä ja koostaa pääni sisällä uutta suunnitelmaa. Mikä uusi suunnitelma? Mikä edes oli vanha suunnitelma? Se on Tau! Käsirysyyn! Guardiaanit etenevät linnakkeen reunaa ja avaavat tulen kohti raskaasti panssaroidun aitauksen takana piilottelevia Fire Warrioreja. Onneni kääntyy! Aitaus täyttyy tappavista kiekoista ja sininahkoja lakoaa mutaiseen maahan. Moraali on hetkessä enää vain sana ja warriorit pakenevat kauhun vallassa!

Warp Spiderit koukkaavat kohti vastustajan johtajaa. Warppireppujen avulla kohde saavutetaan hetkessä ja Death Spinnerit tekevät selvää jälkeä kirotun mini-mechan panssarista. Komentajalla on enää yksi woundi jäljellä, kun hämikset juoksevat aidan yli suoraan lähitaisteluun ja surmaavat hänet. Tuhoutuneen Night Spinnerin miehistön perheet saavat kostonsa!

Koston hetki on käsillä
Vaikka vasemmalla kaikki on hyvin, niin oikea sivustani sen sijaan on todella suurissa vaikeuksissa. Kaksi jetbikeä ja pieni tykistö kahta erillistä Crisis suittia vastaan. Shuriken Cannon raapii toiselta yhden woundin pois ja suitit vastaavat tuleen ampuen alas toisenkin jetbiken. Toinen Crisis suitti hyökkää lähitaisteluun viimeistä bikeä vastaan eväten tältä tilaisuuden tehdä sama omalla vuorollaan. Tämä käsittämätön kahakka jatkuu läpi vuorojen 2-5. Toinen Crisis Suit onnistuu tuhoamaan Shadow Weaver-tykin

Kill points: 1-2

Jäljelle jäänyt Fire Warrior-ryhmä saa kaadettua viisi guardiaania, mutta Farseerin johtama ryhmä pysyy vahvana ja syöksyy shuriken-sateen perään warriorien kimppuun. Samaan kahakkaan liittyvät myös Warp Spiderit ja joukko lyödään hetkessä. Sininahat yrittävät paeta, mutta turhaan ja heidät surmataan viimeiseen mieheen. Shadow Weaverin miehistö yrittää epätoivoisena hetkenään avustaa yksinäistä jetbikeä, mutta toinen heistä törmää Shas'Uin nyrkkiin ja vaipuu kuolleena maahan. Toinen tykkimies panikoi, pakenee ja tulee ammutuksi selkään toisen Shas'Uin toimesta. Typerää, noloa, raukkamaista ja törkeän helppo tappopiste Taulle. Taun viides vuoro ja lähes koko pelin jatkunut jetbiken ja suitin kissatappelu päättyy, kun metallinyrkki saa viimeinkin iskun perille ja guardiaani tippuu elottomana alas pyöränsä selästä.

Neljä kierrosta tätä!

Kill points: 3-3

Viides vuoroni ja tilanne tasan ja olisin voinut helposti vain suojautua kentän toiseen päähän ja pitää sen tasapelinä. Pläh miksi ihmeessä? Warp Spiderit loikkimaan täysillä kohti vastustajaa, sillä niillä olisi hyvät mahdollisuudet tuhota ainakin toinen suitti, ellei peräti molempia. Pääsen lähelle, mutta en tarpeeksi lähelle, joten yritän suojautua läheisten aitojen taakse. Suitit avaavat tulen ja kumpikin onnistuu tiputtamaan kaksi spideriä pois pelistä. Kirottua... ja peli päättyy kuudenteen vuoroon.

Kill points: 4-3 ..Tappio

Yhteenveto: 1. Deploymenttasin surkeasti. 2. Nopissa oikeasti on numero kuusi. 3. Ei kikkailla niillä heikoilla yksiköillä yksinään annihilationissa.4. Guide-Farseer on edelleen tylsä. Pikku hiljaa pitkän tauon jälkeen sitä alkaa vielä ehkä muistaa miten tätä peliä harrastetaan.

Tuliko vähän propagandamaista tekstiä mitä? Pois se minusta...

Kiitokset Pasille muistiinpanojen tekemisestä.

Tez! Vaadin uusintaa!

V/H/T
3/0/0 Ork
1/1/0 Tau
0/1/1 Eldar
0/1/1 Tyranid
0/1/0 Chaos

6 kommenttia:

 1. Jees enköhän minä tästä saa sitten Tau Propaganda version vedettyä jossain kohtaa ja jos vaikka sen tiimoilta aloittaisi oman Blogin kirjoittelun tai jotain?

  VastaaPoista
 2. Ei ollenkaan huono ajatus. Lisää porukkaa tähän hommaan kaivataankin, että suomalaisista peliblogeista jotain todellista verkkoa joskus rakentuisi.

  VastaaPoista
 3. Mulle on alkanu nousemaan hinku pitää lautapeli/rope -blogia... ja missä sunnuntain bloggaus viipyy ?! ;D

  - Zombie

  VastaaPoista
 4. Haha kyllä tälle sunnuntaillekin on piskuinen oodi vielä tulossa.

  VastaaPoista
 5. Kivaa kerrontaa Raportaasissa. Oli miellyttävä lukea vaikka tekstiäkin oli. Kuvat tukivat kivasti tekstiä. Pitää ensi kerralla olla vähän enemmän hereillä tuolla valokuvauspuolella.

  Armeijasi kokoonpanosta herää kysymys tuosta Gun Battery-tykin (Shadow weawerkö se nyt oli?) tarpeellisuudesta. Onko se saanut yhdessäkään pelissä mitään aikaa?

  V/H/T-tilasto näytti muikealta ^__^
  Tietty jos tolla olisi tarkoitus kuvastaa 2010 pelejä niin voisihan siihen lisätä vielä taistelut Turun pikkuserkkuja vastaan. Itse voitin silloin Antin ja vedin tasurin Juhosta.

  VastaaPoista
 6. Nääh V/H/T:hen laitoin ihan tarkoituksella pelkästään näitä tuoreita 500p-"miniturnauksen" pelejä.

  Joo se yksinäinen tykki on varsin vaisu. Se nyt on siellä lähinnä, koska ei niitä vekottimia ole tullut juuri koskaan käytettyä, niin ajattelin, että jos nyt kerrankin. Kyllähän se kokonaisen batterin kaipaisi, että jotain edes aikaan saisi. Onhan tuollainen "kranaatinheitin" ihan hauska, mutta tietysti todella vaisu varsinkin Night Spinner-tankin vierellä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...