perjantai 8. lokakuuta 2010

Craftworldien hoviklovneja 750p

Olen tässä parina päivänä pyöritellyt mielessä harlekiineihin nojaavaa listaa. Internetin ihmeellisessä maailmassa on tullut vastaan useampikin pieni harlekiinilista ja tämä yhdistettynä siihen aikaisempaan harlekiinien massan ilmaantumiseen työpöydälleni ovat ajaneet suunnittelemaan moista. Listojen pyörittely myös vähän rentouttaa muilta projekteilta, jotka tahtovat vähän hyökiä yli.

Hassuahan mitään näin pientä on kutsua harlekiinilistaksi, kun tulos on kuitenkin aina yksi vaivainen ryhmä harlekiineja ja monta jotain ihan muuta. Yleensähän nämä listat ovat järjestäen näyttäneet esimerkiksi tältä ja pienet erot ovat tulleet varustuksista. Eli tiivistettynä:

Farseer
Harlekiineja
5 x Pathfinders
5 x Pathfindres
Wraithlord

Hyvin yksinkertaista ja kaikista eniten järkyttää se, että yhdistelmä ei ole kovinkaan mahdoton fluffillisesti. Ärsyttävää suorastaan, sillä rakastan fluffia ja haluan nojautua siihen, joten tavallaan joutuisin kiskomaan oman versioni listasta kauemmas taustatarinoista ja sekös nyppii. Ensimmäinen ajatukseni olikin heti pelillinen ja sen takia varmaan päädyttiinkin ojanpohjalle. Toisin kuin internetissä yleensä, niin en pelkää käyttää guardiaaneja ja se perinteinen Scatter Laser tuntui turvallisemmalta tulivoimalta kuin joukko kivääreitä, joten pathfinderit vaihtuivat guardiaaneihin samantien ja siitä sitten edettiin. Ensimmäinen vedokseni näytti tälläiseltä.

#HQ
Farseer, Guide [75p]

#Elites
Harlequins x8, Shadowseer, Death Jester, Harlequins Kisses x 6 [208p]

#Troop
Guardians x10, Scatter Laser [95p]
Rangers x5 [95p]
Rangers x5 [95p]

#Heavy Support
War Walker x3, Scatter Laser x6 [180p]

Yht. 748p

Ja tietysti heti listan valmistuttua toteamaan, että eihän tästä nyt mitään harlekiinilistaa tullut, vaan lauma jalkaväkeä, jonka mukana sattuu olemaan ryhmä harlekiineja. Äh. Sitten tajuaa itsensä vielä tyhmemmäksi, kun muistaa vähän aikaa sitten tehneensä harlekiinin jetbiken selkään ja niillähän he ovat ennenkin ajelleet, joten nehän sopisivat ajatusmaailmaan täydellisesti. Ongelma kuitenkin on, että kun kaikki muut kulkevat jalan, niin jetbikeistä tulee aivan liian houkutteleva kohde vastustajalle. Tätä voisi tietysti kompensoida sillä, että ne piilottelevat maastojen takana, jotka normaalisti olisivat täynnä grav-tankkeja. Joten kenties kaikki Rangerit pellolle ja jetbikeä ja pathfinderia tilalle.

Juu lukee siellä Death Jester. Ryhmää kootessa ajattelin, että sillä saisi armeijaan lisää kaivattua tulivoimaa, kun ei harlekiineja yksinään voi täysillä eteenpäinkään lähettää, niin se ehtisi ampuakin muutaman kerran. Nyt se tuntuu kuitenkin paljon turhemmalta, kun lista onkin yht'äkkiä puolillaan S6-ammuksia. Kerrankin sille olisi ollut käyttöä!

Farseer aiheuttaa myös päänvaivaa. Normaalisti sen ympärille lähdetään rakentamaan, mutta nyt se tuntuu jotenkin todella irtonaiselta, sekä lähtötilanteessa, että omassa versiossani. En edes muista, koska olen viimeksi käyttänyt guidea. Farseerin voi siis jättää Guiden kanssa komentamaan War Walkereita, mutten ole oikein koskaan pitänyt tästä ratkaisusta vaan lähetellyt hänet aina eturintamaan huutelemaan doomia. En vain jotenkin oikein pysty liittämään Farseeria harlekiineihin. Autarchia voisi harkita ja ehkä näin jopa saisi käyttöön jonkun Great Harlequin-figun tai vastaavaa.

Ehm.. Kylläpä tästä nyt soppa syntyi. Jätetään hautumaan lisää. Ehkäpä harlekiinilista onnistuisi paremmin sitten Dark Eldareilla parin kuukauden päästä.

1 kommentti:

  1. Tuo harlekiinit + pathfinders meininki näytti jotenin mukavalta, pari eliittiryhmää on kiva kontrolloida pöydällä (tuttua necronien border patrollista....) ja itse pidän pathfindereistä (HEADSHOT!!!) en sitten tiedä miten pelillisesti pärjäävät - en muista harlekiinien statteja lainkaan... ja tahdon jo deldarien codexin ! Tietäisi mitä pitää hankkia...

    - Zombie

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...