torstai 7. lokakuuta 2010

Lyödään inspiraatiota pöytään

Figujen räpeltäminen on toki kivaa, mutta ihan liian usein ihan liian usealta unohtuu sellainen varsin oleellinen seikka, että pelipöydällä täytyisi olla muutakin. Lattialla pelaaminen on myös kurjaa, joten olisi kivaa olla ihan oikea pöytäkin. Itselläni ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuutta tai tilaa tarpeeksi isoa pöytää varten (eli on joutunut harrastamaan jatkuvaa ruokapöydän valtausta tai muuta vastaavaa hätäratkaisua), mutta nyt on tullut muutamia kuukausia asuttua isommassa kämpässä, josta löytyy työhuone. Huom. työhuone ei pelihuone, joten siellä pitää mahtua tekemään muutakin. On siis ratsastettava yhdellä suosituimmista sotahevosista eli modulaarisuudella. Hyvin yksinkertaisella sellaisella. 

IKEA x 2
Mitä itse pöytään tulee, niin tarkoitus olisi käyttää kahta tälläistä Ikean pöytää. (Jooh ruotsalaiset hyökkäävät figurintamalle.) Yksi löytyy jo työpöytänä ja jossain vaiheessa pitäisi hankkia toinen, jotta ne on sitten mahdollista aina tarvittaessa kiskoa yhteen pelaamista varten. Sitten pöydälle tarvittaisiin vielä maastoakin suippokorvien suojaksi. Kaikkea sekalaista ostettua ja itsetehtyä maastoa tottakai löytyy jo ennestään, mutta tätä uutta omaa pöytää varten olisi tarkoitus noudattaa yhtenäisempää ilmettä. Jo pitkään on ollut selvää, että kotikenttä rakennetaan tottakai eldarien Maiden Worldiksi.

Tuossa pari viikkoa sitten löysin vahingossa inspiraatiota kahteenkin eri pöytään. Tässä erään toisen blogin näkemys maiden worldista. Tarkoitukseni ei tietenkään ole rakentaa samanlaista, eikä juuri edes ottaa tuosta mallia. Tuo pöytä vain antaa viimeinkin inspiraatiota oikeaan suuntaan haluamani teeman suhteen. Yllätyin myös kuinka hienosti punainen ja syksyinen puusto toimii. Tälläisellä fiiliksellä olisi siis tarkoitus lähteä uuteen maailmaan.

En nyt tietenkään enää ole löytänyt kuvaa siitä toisesta pöytäideasta, jota olen harkinnut. Vitsi on tosin siinä, että kuvan pöydässä ei ollut juuri mitään nähtävää. Kyseessä oli vain luminen pöytä, joka oli täynnä valkoisia vaahtomuovimäkiä ja ei mitään muuta. Pöydän tajuton karuus tietysti inspiroi suomalaista mieltä ja ajattelin, että voisi tehdä jonkun vastaavan yksinkertaisen lumiteemaisen pöydän. Siihen on varsin helppo lähteä, kun pöydät ovat valmiiksi valkoiset, joten ruohomatto syrjään vaan ja viime jouluinen kuusi parvekkeelta silpuksi pöytään.

2 kommenttia:

  1. Pöydät vaikuttavat oikein hyvältä ja tyylikkäältä ratkaisulta. Ei mitään kiikkerän levyn kanssa kikkailua.

    Meidän taloudessamme ei valitettavasti onnistuisi, koska tuollaiset pöydät sitten täyttyisivät ylimääräisellä käsillä pidettävällä tavaralla ja ennen pelisessioita edessä olisi armoton järjestely urakka.

    Tyylikkäästi teematun pöydän otit kieltämättä esikuvaksesi. Toivottavasti esittelet joskus ylpeänä omaa maiden worldisi.

    VastaaPoista
  2. Eiköhän sitä vielä joskus pääse esittelemään, mutta on luonnollisesti hyvin hyvin pitkäaikainen projekti, kunhan pääsee edes kunnolla alkuun. Tällä hetkellä keskitytään figuihin ja ihan irtonaisiin maastokappaleisiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...