maanantai 11. lokakuuta 2010

Suippokorvien kasvistoa luomassa

Suomalaisen mieli vaatii metsää myös pelipöydälle. GW:n ja kaverien puut ovat ihan kivoja, mutta kovin hintavia varsinkin, kun pitäisi kunnon metsää lähteä tekemään. Tästä seuraisi myös se, että puusto olisi kopiota kopion perään. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, tahdon pelipöydästä Maiden Worldin ja moinen saisi sisältää jotain eksoottisempia puita. GW:n muovipalmuja löytyisi jo ennestäänkin, mutta ei tässä viidakkoa olla tekemässä. Parasta siis alkaa itse viherpeukaloksi.

Erilaiset rautalankakehikoiden päälle rakennetut puut ovat jo vanha ja tuttu juttu, mutta en ole koskaan tullut itse kokeilleeksi. Tuossa yhtenä päivänä työpöydän ääressä tuijottelin ruuvia ja survaisin sen hetken mielijohteesta baseen ja aloin kiertää siihen rautalankaa. Tästä seurasi pari ensimmäistä prototyyppiä.

Ikkunalaudalla kasvun edistämiseksi


Vasemmalla ensimmäinen testikappale. Kehikon valmistuttua aloin ihmetellä, että mitäs sitten tekis ja kaapista löytyi randomia tasoitemassaa tuubi, joten eteenpäin vain. Massan levittäminen oli vähän tuskaista, mutta kuivuttua sitä on varsin helppo siistiä sopivaksi. Kelpaa tässä vaiheessa. Sitten oli sen suurimman kysymysmerkin vuoro eli lehdet. Erilaisia sammaleentapaisia käytetään paljon, mutta en ole koskaan ollut niistä puista kovin vakuuttunut tässä kokoluokassa. Pienempiin figupeleihin ne sopivat kyllä hyvin.

Sitten muistin, että kaapissa lojuu myös outo laatta jotain muovikasvia, joka on kai tarkoitettu akvaarioihin. Ostin sen figutarkoituksiin joskus kauan sitten ns. eurokaupasta. Jotain pieniä pensaita tehnyt aiemmin, mutta "kasvia" on käyttämättä vielä paljon. Aloin sitä sitten pilkkomaan ja samalla tekemään uutta rautalankapuuta, johon punoin paloja sekaan lehvästöksi. Tuloksen näette kuvassa oikealla. Olen varsin tyytyväinen näihin testikappaleisiin. Vähän vielä geenimanipulointia labrassa, niin kyllä suippokorville oma metsä saadaan.

1 kommentti:

  1. No kyllä noista hyvän näköisiä tulee. Lehdetkään ei ole yhtään niin muovisen näköisiä mitä voisi muovisilta odottaa. ;) Pientä sävyeroakin taitaa olla valmiiksi, tai ainakin luonnonvalo luo illuusion että näin olisi.

    Pitää varmaan itsekkin lähteä metsästämään johonkin akvaariopuljuun jos löytäisi jotain käyttökelpoista materiaalia sieltä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...