torstai 14. lokakuuta 2010

V for V

Remember, remember the sixth of november... eijeiei ei V for Vendettaa eikä Dark Eldarien julkaisupäivää tai siis joo molempia, mutta ihan pelkkää V:tä lähinnä ja koska blogin aihepiiriksi on tullut julistettua myös scifi, lienee syytä pari sanaa naputtaa.

Tiistaina starttasi jälleen yksi uudelleenlämmitys, kun MTV3:lta alkoi V. Alkuperäinen sarja on 80-luvulta ja tämä uusioversio käynnistyi vuonna 2009. Kerrankin Suomessa ei siis olla ihan kauheasti jäljessä. Alkuperäistä on tullut aikanaan jonkun verran katsottua ja todella nopeasti tiivistettynä homman nimihän on se, että lisko-alienit ovat vetäneet ihmispuvut niskaan ja saapuneet maapallolle. Ah, rakastan kasaria. Tämä uudempi tuotos oli jäänyt täysin tutustumatta, joten päätin asettua telkkarin eteen.

 Itseasiassa olisin tuolloin istunut tv:n ääressä muutenkin. V:n suurin vika heti ensimmäisen jakson perusteella on nimittäin se, että sarja tulee samaan aikaan NCIS:n kanssa! Kirottua. Onneksi tallentelu on keksitty. Ensimmäinen jakso oli ihan lupaava siltä kantilta, että se täytti sarjan aloituksen tehtävät riittävän ripeästi. Tämä saattaa kuulostaa typerältä. Mitä muutakaan ensimmäinen jakso voi olla kuin ensimmäinen jakso? Tarkoitan sitä, että perusteet saatiin hyvin pöytään ilman, että tarvittiin jotain "erikoispitkää" superaloitusjaksoa. Nykyään monien sarjojen pilotit ovat ihan ihmeellistä venkoilua tai itseasiassa joidenkin kohdalla tuntuu, että tekijät eivät ole joutuneet tekemään pilottijaksoa lainkaan. V kuitenkin tosiaan toimi heti kivasti. Ehkä tekijät uskalsivat jopa ihan ihan vähän luottaa siihen, että jutun idea voisi olla joillekin jo tuttu. Pari seuraava jaksoa toki vasta ratkaisevat, alanko seurailla sarjaa. Ainakin on hauska virnuilla liskomiesten maailmanvalloitukselle.

Tähtiportteja ja tulikärpäsiä
Suurliskoa Annaa näyttelee Morena Baccarin, joka tunnetaan jo sellaisista hienoista scifi-sarjoista, kuin Stargate: SG-1 ja Firefly. Molemmissa sarjoissa hänen roolihahmonsa nimi on Herkkupala ja V:ssä hän on näköjään jälleen syötin roolissa. Ymmärrän, että joillakin näyttelijöillä on vaikeuksia päästä eroon scifi-leimasta, mutta ihmissyötiksi leimautuminen menee jo vähän överiksi. En suinkaan silti valita näyttelijävalinnasta ollenkaan. Kunhan kommentoin asian kylkeen. Ei ole muuten edes ainoa näyttelijä, joka on sarjaan kiskottu Fireflyn porukasta. ...Mutta joo sarjan jatkoa odotellessa ja asiaan siis ehkä vielä palataan. Päätän jorinat tähän asiat 40k:hon palauttavaan mietintöön.

Ehkä tyranidien olisi syytä ottaa tästä oppia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...